|
|||
Rose champagne makenRose champagne door rode wijn toe te voegen aan de blendDe meest voor de hand liggende en meest gehanteerde methode is door aan het mengsel (blend) van de champagne een klein deel rode wijn toe te voegen. Uiteraard mogen dit alleen wijnen uit de streek Champagne zijn.Rose champagne volgens het maceratiprocesEr zijn nog maar weinig champagnehuizen die hun rose champagnes maken volgens traditionele wijze. Deze wijze houdt in dat de rose ontstaat door middel van het maceratieproces. Door de schilletjes van de geperste druiven een aantal uur te laten rusten in het geperste sap krijgen deze de gelegenheid om voldoende aroma en kleur af te geven.Rose champagneChampagne mag alleen champagne heten als deze ook uit de gelijknamige streek komt. Voor de productie mogen uitsluitend de druiven Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay toegepast worden. De blauwe druiven geven zelf dus geen rood sap af, deze kan alleen worden verkregen door maceratie. Voor een brut champagne worden dus ook blauwe druiven gebruikt tenzij het een (100% Chardonnay) blanc de blancs is.Meer informatie over champagne of iets lekkers proeven?Lees ons uitgebreide stuk met informatie over champagneZoekt u een lekkere rose? Probeer bijvoorbeeld eens de Moet & Chandon Rose of de Laurent Perrier Rose |